enczsksiplhudeitsvhrespt
/ czHlavní menu
EN | CS

Dílny Opernhaus Curych

Werner Rafflenbeul

alias Lager und Bürogebaäude Opernhaus Curych
historie divadlaPřílohytechnické údajehistorické vybavení

významné události

(zobrazit)2001 | stavba

lidé

Werner Rafflenbeul |hlavní architekt

historie

Původní účel: montovaná hala

 

Betonové skladiště pro operu Opernhaus v Curychu navrhl architekt Werner Rafflenbeul v roce 2001 jako halu o velkých rozponech s jedenácti šedovými světlíky. Nachází se na okraji města ve čtvrti Oerlikon a umožňuje příjezd nákladních vozů až do prostoru haly. Hala je vybavena systémem ocelových pojízdných regálů, v zadní části se nacházejí dřevěné skladovací konstrukce. Součástí haly jsou i menší prostory pro skladování rekvizit a jiné sklady a prostory několikapatrové administrativy. Hala je podsklepená, v suterénu jsou fundusy kostýmů. Výška stropu haly je 9,1 m.

 

 

 

 

Autor: Marcela Steinbachová

Dodatečné informace

Žádné informace nebyly zatím vloženy

přidej data

Jméno: jméno bude publikováno

Váš email nebude publikován

Data: prosím, vložte data o tomto divadle, minimálně 10 znaků

devětmínusjedna=