enczsksiplhudeitsvhrespt
/ czHlavní menu
EN | CS

Divadlo Dobeška

Zdeněk Vávra

historie divadlaPřílohytechnické údajehistorické vybavení

významné události

(zobrazit)1961 | stavba
Budova byla postavena v Bruselském stylu podle návrhu architekta Zdeňka Vávry.
(zobrazit)1999 | Rekonstrukce

lidé

historie

Kulturní dům na Dobešce navrhl v bruselském stylu architekt Zdeněk Vávra v roce 1961. Složilo pro různé typy kulturních akcí včetně divadla. V polovině 70. let zde působilo divadlo Orfeus. Mezi lety 1998 až 1999 zde proběhla rekonstrukce podle návrhu architekta Davida Vávry.

 

Budova je zasazena na obdélném půdorysu do svahu, který z boční strany odkrývá suterén. Plochy fasád jsou artikulovány rytmem bledě modrých pilastrů, oken v úzkém tmavě modrém orámování a zbývajících světle oranžových ploch. Hmota je završena sedlovou střechou. Asymetrické přízemní vstupní průčelí  je zvýrazněno tmavě modrou markýzou nad hlavním vchodem, nad nímž je veveden nápis „Dobeška“.  

 

 

Autor: Jan Purkert

Dodatečné informace

Žádné informace nebyly zatím vloženy

přidej data

Jméno: jméno bude publikováno

Váš email nebude publikován

Data: prosím, vložte data o tomto divadle, minimálně 10 znaků

osmpluspět=